Tuesday, July 28, 2009

Jatuh Sakit...

| | 0 comments

Lama tidak rasa demam, batuk2 dan flu..Sejuk tapi panas. Jangan2 kena H1N1?? Ah..x la..palis2 la..lepas telan 2 biji Leton 500, sa rasa beransur baik..Nda tau la malam ni camna..mungkin datang lagi balik sejuk-panas tu.. Apa yg meniyedihkan saya ialah betapa sengsaranya hidup di perantauan. Kalaulah saya di kampung sekarang sudah tentu ibu bapa akan berada di sisi menjaga saya..
Rasa macam mau menangis pun ada bila disaat-saat saya sakit tiada siapa datang menjaga. Semuanya kena atur sendiri. Nasib ada adik..tapi adik pun bukan mampu menjaga sepanjang masa. Dia pun ada kerja sendiri juga..
Apapun, saya harus kuatkan diri dan harus berdikari agar saya mampu melalui apapun cabaran dalam hidup saya..Kalau setakat sakit demam ni, apa la sangat...telan ubat aja la kan?
kebetulan pada hari saya sakit ni, sahabat baik saya yg berkerja di kuala lumpur telah ditimpa kemalangan menyebabkan dia terpaksa menjalani pembedahan untuk membuang darah beku di dadanya akibat terhentak di stereng kereta. harap2 dia selamat..kasian dia..sudahlah dia ni anak yatim,jauh dari saudara mara pula tu. Nasib baik dia ada kakak angkat dan rakan2 yang datang beri semangat kepada dia.. Semoga dia selamat...AMIN...
Read more...

About Me

My photo
I am spirit, I am voice I am memory, not recalled I am chance, I am cause I am effort, blocked and walled I am hymn, I am heard I am reasoned without rhymes I am past, I am nearing I am present in all times I am many, I am no one I am seasoned by each being I am me, I am you I am all-souls now decreeing

Followers

HeALinG MuSiCs

~Apa KoMeN aNDa?~
ShoutMix chat widget


UtaRa.FM

 
 
 
top