Saturday, December 26, 2009

Ho..ho..ho...

| | 2 comments

Merry Christmas 2009
and
happy New Year 2010
to all visitors, followers and stalkers...hehehe
may you'll be blessed and having a blast new year..
Read more...

It's time for miracle

| | 0 comments

Lagu ni agak jiwang tapi buli dijadikan satu motivasi la jugak...siok ni lagu ni...Lagu single oleh naib juara american idol, adam lambert..Walaupun impian hanya sekadar impian akan tetapi si kawan ni ndak akan putus asa terhadap cintanya...aisyemen...ada gak org ckp lagu ni luahan perasaan dia sendiri sbb dia gay kunu..iyala..Cinta sesama jenis ni ndak akan sampai kemana2 pun kan..so, diluahkannya la melalui lagu..yang ni sa tidak mau komen byk2..apa yg pasti, lagunya mmg 'superb'..oya...lagu ni lagu tema filem "2012"..kalau mau dengar mp3 lagu ni, p la di link ni....so, enjoy... http://www.lyricsmode.com/lyrics/a/adam_lambert/time_for_miracles.html

It's Time For Miracle (ADAM LAMBERT)

It's late at night and I can't sleep
Missing you just runs too deep
Oh I can't breathe thinking of your smile
Every kiss I can't forget
This aching heart ain't broken yet
Oh God I wish I could make you see
Cause I know this flame isn't dying
So nothing can stop me from trying

Baby you know that
Maybe it's time for miracles
Cause I ain't giving up on love
You know that
Maybe it's time for miracles
Cause I ain't giving up on love
No I ain't giving up on us

I just want to be with you
Cuz living is so hard to do
When all I know is trapped inside your eyes

The future I cannot forget
This aching heart ain't broken yet
Oh God I wish I could make you see

Cuz I know this flame isn't dying
So nothing can stop me from trying

Baby you know that
Maybe it's time for miracles
Cuz I ain't giving up on love
You know that
Maybe it's time for miracles
Cause I ain't giving up on love
No I ain't giving up on us

Baby can you feel it coming
You know I can hear it, hear it in your soul
Baby when you feel me feeling you
You know it's time...

Baby you know that
Maybe it's time for miracles
Cuz I ain't giving up on love

You know that

Maybe it's time for miracles
Cuz I ain't giving up on love
You know that
Maybe it's time for miracles
Cuz I ain't, I ain't giving up on love

No I ain't giving up on us
I ain't giving up, no
Read more...

Friday, December 18, 2009

Cara-cara untuk mendapatkan semula fail penting yang terpadam.

| | 2 comments

Ya Tuhan...saya telah memadam fail penting dalam komputer saya!!! kalau mau restore dari recycle bin pun tidak dapat sudah sbb saya sudah kosongkan recycle bin saya..adu...kelam kabut saya dibuatnya.... Try system restore pun tidak dapat sbb system restore tidak dapat restore fail...macam mana ni???..
Last2, saya cuba2 la google "restoring deleted files". Google punya google, akhirnya saya jumpa link yang banyak membantu saya..saya rasa, ianya penting kepada rakan2 lain yg belum tau... Sekiranya anda mengalami masalah seperti yg saya alami ini, cubalah link yang saya bagi ni..Ada software khas yang boleh anda install dan gunakan bila2 masa anda memerlukannya...thanks to the internet and thanks to restoration software....you've save my day....
p/s: baca dulu penerangan ni sebelum install software tu.. KLIK JA LINK NI. JAWAPANNYA ADA DI SINI...(cheewahhh...hahaha)

Read more...

Saturday, November 28, 2009

Tragedi Bot Karam di Kudat

| | 4 comments

I'm watching 2012 that time when i received a phone call from a friend saying that something terrible happened with his friend. He tells me that his friend was involved in that tragedy. A few of the victims was survived, other's killed and there's a few more missing. I can't imagine if this tragedy happen to my family... Sangat menyedihkan. Walaupun saya tidak mengenali mereka, namun saya berasa sangat sedih.

Baru mau pi beraya di rumah family, tapi tidak sempat pula..karam di tengah lautan. Bayangkan sajalah kebanyakan mangsa adalah terdiri daripada satu keluarga..Bagaimanakah ahli keluarga mereka yg lain menguruskan jenazah? Kadang saya terfikir adakah ianya keinginan yang Esa? Kalau segala sesuatu yang berlaku tu ada hikmah, apakah hikmah disebalik semua tragedi yang menyedihkan seperti ini?

Dalam tragedi ini, seramai 7 orang juragan terselamat, 5 orang meninggal, 5 orang terselamat dan 12 masih hilang.

Sebagai insan yang masih hidup, apa yang kita boleh lakukan ialah mendoakan ahli keluarga mereka agar tabah melalui dugaan ini. Kepada ahli keluarga mereka yg tidak berjaya diselamatkan, moga roh mereka bersemadi dengan tenang.
For those friend who wanted to stay on up to date with the news, you can refer to this link http://www.facebook.com/group.php?gid=190163668215&ref=mf

Kepada sesiapa yang ingin menyalurkan sumbangan, sila salurkan terus ke akaun MAYBANK Wahadhir bin Hamdan (salah satu mangsa bot karam yang terselamat) bernombor 160072387929.
Read more...

Sunday, September 20, 2009

| | 0 comments


I'll attend my friends wedding ceremony today... She's old friend of mine. We've been lost contact since september 2004 and now we'll reunite again on her wedding day. Day's come and go and seems that all my friends going to get married.. I was left behind..far from them.

Bukannya apa...saya terfikir, apakah perlu untuk kita kahwin sekiranya kita belum bersedia? Sedangkan usia kita makin meningkat dari sehari ke sehari. Fenomena2 yang berlaku dalam institusi keluarga masakini amat menakutkan. Banyak kes2 berlaku dalam hubungan rumahtangga, termasuklah dari segi metarial, kes si suami atau si isteri curang, anak2 terabai kerana rumahtangga yang tidak terurus.

Jadi,sebagai individu yang bakal menempuhi alam tersebut, persiapan yang lengkap haruslah dibuat agar sebarang kemunginan yang tidak diingini tidak akan berlaku. Siapa yang tidak mau memiliki sebuah rumahtangga yang bahagia?

Satu persoalan yang bermain-main di fikiran saya ialah, adakah mereka yang mengambil keputusan untuk mendirikan rumahtangga itu sudah benar-benar bersedia? Adakah mereka akan bakal menikmati kebahagiaan dalam rumahtangga?

Sebenarnya, apakah perkara yang perlu ada bagi menjamin kebahagiaan rumahtangga? Sekiranya tidak ada jaminan, mengapakah perlu kahwin?
Read more...

Friday, September 11, 2009

So busy lately..

| | 2 comments


Memang agak sibuk la kebelakangan nih.. Apapun saya bersyukur sebab saya tau itulah ragam dalam mencari rezeki. Biarpun penat,tapi kepenatan itu berbaloi la juga. God bless Me... Amen..
Read more...

Tuesday, July 28, 2009

Jatuh Sakit...

| | 0 comments

Lama tidak rasa demam, batuk2 dan flu..Sejuk tapi panas. Jangan2 kena H1N1?? Ah..x la..palis2 la..lepas telan 2 biji Leton 500, sa rasa beransur baik..Nda tau la malam ni camna..mungkin datang lagi balik sejuk-panas tu.. Apa yg meniyedihkan saya ialah betapa sengsaranya hidup di perantauan. Kalaulah saya di kampung sekarang sudah tentu ibu bapa akan berada di sisi menjaga saya..
Rasa macam mau menangis pun ada bila disaat-saat saya sakit tiada siapa datang menjaga. Semuanya kena atur sendiri. Nasib ada adik..tapi adik pun bukan mampu menjaga sepanjang masa. Dia pun ada kerja sendiri juga..
Apapun, saya harus kuatkan diri dan harus berdikari agar saya mampu melalui apapun cabaran dalam hidup saya..Kalau setakat sakit demam ni, apa la sangat...telan ubat aja la kan?
kebetulan pada hari saya sakit ni, sahabat baik saya yg berkerja di kuala lumpur telah ditimpa kemalangan menyebabkan dia terpaksa menjalani pembedahan untuk membuang darah beku di dadanya akibat terhentak di stereng kereta. harap2 dia selamat..kasian dia..sudahlah dia ni anak yatim,jauh dari saudara mara pula tu. Nasib baik dia ada kakak angkat dan rakan2 yang datang beri semangat kepada dia.. Semoga dia selamat...AMIN...
Read more...

Monday, July 20, 2009

Evanescence » Missing Lyrics

| | 0 comments





Please, please forgive me,
but i won't be home again.
maybe someday you'll have woke up,
and, barely conscious, you'll say to no one:
"isn't something missing?"

you won't cry for my absence, i know -
you forgot me long ago.
am i that unimportant...?
am i so insignificant...?
isn't something missing?
isn't someone missing me?

[chorus]
even though i'd be sacrificed,
you won't try for me, not now.
though i'd die to know you love me,
i'm all alone.
isn't someone missing me?

please, please forgive me,
but i won't be home again.
i know what you do to yourself,
shudder deep and cry out:
"isn't something missing?
isn't someone missing me?"

[chorus]

and if i bleed, i'll bleed,
knowing you don't care.
and if i sleep just to dream of you
and wake without you there,
isn't something missing?
isn't something...
Read more...

A part of my life is missing

| | 1 comments

Today's post is about my sadness for being left by my friends. It's not that i was dumped by them..it's just..they leaving me for working.. I felt sad not bcoz of i dont have other friend but they are so good to me that i can't even want to be apart.

But, i do understand that friendship will not vanished just by that. It will getting stronger day by day and growing bigger. I hope they'll succeed in their work and happy always.
Read more...

Friday, July 17, 2009

SeMaNGat PaDi

| | 2 comments

Fatin Jamal Sulai, salah seorang pelajar tahun akhir ASWARA telah dipilih sebagai finalis dalam Festival Filem Pendek. Hasil karyanya mengisahkan tentang semangat padi di kalangan masyarakat suku kaum dusunkadazan dan penggambarannya dijalankan di sekitar Sabah yang mana melibatkan daerah Kota Belud dan Tuaran. Kesemua pelakon yang membintangi filem pendek ini juga terdiri daripada karyawan seni di Sabah.




Read more...

Lawak laa..... HAHAHAHAHA....

| | 0 comments

Mau tau apa yg lawak?? ha..cuba tgk video nih...walaupun ianya mirip dengan konsep "Who's line is it anyway?" tapi ia masih mampu membuatkan saya ketawa sorang2.. (kalau tdk ketawa pun, senyum aja la...hehe..). Selamat menonton...






Read more...

Thursday, July 16, 2009

Something's GoOD HappENniNG to me ReCEnTLy

| | 0 comments

I've Lost my word.. I feel so blessed recently.. You must be wondering why and what had happen to me. Well, a few days ago, i was worried about my future n everything's seems to be so worthless. I can't find a way out from my problems and worried even on a small matter.

But, when all the clouds seems to be clear now, i realized that God is watching over me n fulfilled all i need. I'm not a good religious person but it change my point of a bit by bit. Hopefully u guys had a great day n great things in ur life. GOD is GOOD, all the time..
Read more...

Sunday, July 5, 2009

Stupid people making a stupid thing!!!!

| | 0 comments

Dalam kesibukan org belajar IT, dan ada la kononya yg suda tau sikit2 (mcm saya) ni, ada juga org yg sibuk2 membikin web or blog yg ndak ketentuan.. It was happened a few weeks ago. My sister rushed to me and told me that my photos and others sabahan gals photos was being published in to a blog of authorized by unknown.

The blog was been created early of june 2009 (bbrpa hari slps blog saya dibikin). Well, dipendekkan cerita, capat2 la saya buka site tu and there u goooo... It's hard to think about the purpose of that blog. For me, it's like the author was a 'bapak ayam' and trying to sell sabahan aweks to the world. There he put all of our photos with the name on the top of it. Dipilihnya ba pulak pic yg sexy2.. ada juga yg tdk sexy sgt tp dia taruk gak.. What a stupid person is he/she?? Until now, i'm still wondering what is he/she up to.
(gambar hiasan aja...)

Sometime my feeling tells me that the person is active in facebook and he/she is someone i know. In i'm so sorry that i feel it till now. If it was right then, i'll be so sad n never put a trust to anybody anymore.

Anyhow, the blog was gone n being removed by my fren and i feel so glad about it. It's just... what is wrong with that people??? doesn't he/she got anything else to do? Is he/she smart enough to do such thing?? God Bless and forgive that person. Hopefully it wouldn't happen again.

Bye bye for now.
Read more...

Wednesday, June 17, 2009

My bad luck

| | 2 comments

Apa la malang nasib saya.... Saya pulang kampung temankan adik saya bercuti. Malangnya saya diserang demam selsema. Paling sengsara la masa flu tu baru mau datang. Adusss...pedih tul hidung.. Itu belum cukup lagi..Datang pula sakit perut menyerang saya. Ala...spoil tul cuti-cuti malaysia saya kali ni..hehe..

sampai di kampung, boring tul sbb xda aktiviti. So, saya dgn adik serta mama saya pigi la di anak sungai cari ketam ngan udang. Banyak juga la pendapatan. Enjoy juga sbb kalau di bandar, mana la ada benda2 ni semua kan?

hari ketiga saya di kampung, saya on la laptop dan pasang broadband...dengan harapan moga ada network.. skali saya pasang internet..waduh2...ada juga ka..tp GPRS aja.. Slownya bukan main... dahlah dengan flu meleleh, sakit perut lagi, bertambah2 la tension saya dibuatnya. Napa la tiada 3G di sini..betapa bagusnya kalau ada 3G...

Tapi saya kuatkan semangat dan teruskan menaip sehinggalah terhasil post ni..hahahaha...

p/s: lepas siap taip post ni, saya terus berkejar ke t****s.
Read more...

Tuesday, June 9, 2009

Rajin seperti semut

| | 1 comments

Kenal apa itu semut kah??? apaaa???? Tidak kenal???mustahil.. Hahaha..bukan apa...kamu mesti kenal apa itu semut sebab kali ini saya ingin bercerita tentang semut.. Bukan apa...Pagi tadi, saya mau masak air lah kononnya..sebab mau bersarapan la bah itu.. Bila saya mau salin air tu ke dalam bekas botol mineral water, banyak pula semut masuk ke dalam kettle. Tiba2 terasa darah menyirap naik ke saraf2 otak saya lantas menerbitkan rasa marah dalam diri saya.. Rasa macam mau menyembur semut2 itu dengan Ridsect.. Kalau boleh, dengan suku sakatnya sekali saya mau hapuskan..biar puas hati saya..


Lihatlah betapa besar beban yang sedang dipikul oleh
semut2 yg tidak pernah kenal lelah ini

Tapi saya tiba2 teringat cerita yang mana moral di sebaliknya ialah betapa lemahnya manusia sehinggakan terpaksa mencontohi semut kerana kerajinannya meneruskan kehidupan mereka.. Sebagai seekor serangga kecil yang hanya menjalankan kewajibannya dalam meneruskan kehidupannya. Sedangkan kita manusia yg lebih besar dan dikurnaikan dengan akal fikiran, tidak mampu menandingi kerja keras yg diamalkan oleh serangga ini.


Mereka saling mengerti bilakah tenaga mereka diperlukan oleh
yang lain dan sedar peranan masing2...

Timbul kesedaran dalam diri ini betapa selama ini saya banyak membuang masa dan hanyut dengan arus masa, merasa selesa dengan apa yang sudah ada... Kadang2 terlintas juga di fikiran saya, sedangkan si semut yang kecil ini boleh buat perkara yang besar apatah lagi saya yang lagi besar daripadanya ini..sudah pastinya boleh buat perkara yang lagi besar daripada itu..



Makhluk kecil yang mampu membuat perkara yang besar
dalam diri dan komuniti mereka....

Apapun saya harap semoga perkongsian ini dapat memberikan pengajaran atau pun panduan kepada kita sama2 ah..As for me...saya raca macam kana katuk saja oleh ini semut ooo...tapi tidak apa..biarlah dia katuk..bukannya sakit pun..hehehehe..



Read more...

Sunday, June 7, 2009

WHY MUST BE LAZY?

| | 0 comments





i'm sooo lazy..since yesterday..i don't have a desire to do any work, or even to eat..i felt sooooo bored.. i can't express how this laziness have controlled me but i really cant avoid it.. i wish i can do anything good but at the end i found mysely lying on the bed and surfing internet.

can't wait a job to come...
Read more...

Putus Cinta???hmmm...

| | 0 comments

Masih lagi saya ingat masa sa putus sinta (Cinta) dulu2 kunu2..adehh..sangsara tul..mcm mau minta langgar kerita pun ada bah.. Bukan apa...baru2 ni adik saya putus sinta bah.. mau dijadikan cerita, sa rasa sangat sedih dan mcm mau nangis sbb bila melihat keadaannya, saya rasa seolah2 saya yg sedang berada di tempatnya.

Kadang2 timbul dalam fikiran saya.. perlukah kita bercinta andainya terpaksa berpisah..
Read more...

Waduh..waduh...si kawan ni...

| | 0 comments

Hati sa sangat tersentuh bila ada seorang kawan meluahkan kepada saya yang dia rasa sangat rendah diri dengan taraf dirinya dengan seorang artis,walhal dia ni pun artis juga.. menurutnya walaupun dia ni seorg artis,namun dia tidak rasa pun yang dia seorang artis.. Tidak dinafikan juga la yang memang wujudnya taraf amatur dan profesional dalam bidang nyanyian ni.. Tapi bagi saya, amatur ka....profesional ka..sama aja ba..amatur - kerana seseorang tu masih baru dalam bidang tu..tapi macamana pun, tunjang atau akarnya adalah sama..kedua2nya mempunyai bakat yg sama.. jangan2 si amatur ni lagi bagus kualitinya dari si profesional..

Berbalik kepada cerita pasal si kawan yg rendah diri ni, gara2 perbezaan yan g dilihatnya ni, dia pula rasa rendah diri dan hilang keyakinan terhadap kemampuannya sendiri.. Dia malahan lebih banyak memperkatakan tentang album artis yg dianggapnya profesional ni berbanding albumnya sendiri. Dia sanggup give-up demi ingin menaikkan album artis tu.

Melihat keadaan dan fikirannya seperti itu, saya rasa sangat kesian dan terharu la bah..apapun sa doakan semoga dia maju dalam bidang yg di ceburinya ni..semoga semangatnya naik dan tidak terlampau rasa rendah diri serta terus bersemangat...
Read more...

About Me

My photo
I am spirit, I am voice I am memory, not recalled I am chance, I am cause I am effort, blocked and walled I am hymn, I am heard I am reasoned without rhymes I am past, I am nearing I am present in all times I am many, I am no one I am seasoned by each being I am me, I am you I am all-souls now decreeing

Followers

HeALinG MuSiCs

There was an error in this gadget

~Apa KoMeN aNDa?~




ShoutMix chat widget


UtaRa.FM









Bandit The Bat Virtual Pet

 
 
 
top